Erdőművelő képzés

2014. január 13. – 2014. április 9.

Beszámoló a TÁMOP–1.4.1–11/1–2012-0037 kódszámú „Szövétnek I. Közösségi foglalkoztatási kezdeményezés az Ős–Dráva Program 20 településén” című projekt keretén belül megvalósított Erdőművelő (OKJ) képzésről

A munkanélküliségnek számos oka lehet – így van ez a projektbe bevont személyek esetében is – amelyek közül az egyik legjelentősebb az alacsony vagy elavult, nem piacképes iskolai végzettség. Ennek megfelelően a foglalkoztatáshoz segítés egyik első és megalapozó lépéseként e hátrány enyhítésére piacképes, a területi adottságokhoz és az Ős-Dráva Program fejlesztési területeihez igazodó képzési programok kerültek megvalósításra. Az elsőként induló tanfolyam az erdőművelő képzés volt, ami 2014. január 13-án vette kezdetét és az április 9-i záró képzési napig a 12 résztvevő összesen 500 órában sajátíthatta el az erdőművelés elméleti és gyakorlati alapjait. 

A képzés gyakorlati modulja során a résztvevők képzett, a gyakorlatban dolgozó szakember vezetésével próbálták ki az elméletben tanultakat, jártasságot szerezve az erdőművelés területén, közelebb kerülve ezzel az elhelyezkedés lehetőségéhez. A képzés elméleti és gyakorlati moduljait minden résztvevő sikeresen teljesítette, 12 fő szerzett ezzel erdőművelő OKJ-s végzettséget.